30 juni 2020

Bedrijvig – Je bent weer welkom bij De Griek

Café Restaurant De Griek is weer open. Het restaurant van Effie en Jiorgos Malamidis, aan de Veerweg in Kamperland, heeft na een sluiting van ruim een jaar de deuren weer geopend. Wie het restaurant kent, staat versteld van de veranderingen die het interieur heeft ondergaan. De ruime opzet en het prachtige kleurenpallet van donkerblauw en koper passen goed bij een gezellig avondje uit.

Het ruime, zonnige terras is de bekendste blikvanger van het restaurant. Hier kun je heerlijk genieten van een hapje en een drankje. Natuurlijk is de opzet ruim, zodat eenvoudig kan worden voldaan aan de anderhalve meter maatregelen. Ook binnen worden de coronamaatregelen uiteraard nageleefd. “Met de nieuwe opzet van ons restaurant hebben we het aantal zitplaatsen gehalveerd. Dit versterkt het gevoel van gastvrijheid, maar maakt zomaar binnenstappen wel wat lastiger. Om die reden vragen we onze gasten om vooraf te reserveren, zodat ze zeker zijn van een tafeltje”, vertelt Effie enthousiast.

Mooi restaurant met een Griekse kaart
Zij en haar man Jiorgos zijn beiden Grieks van origine, maar wonen al jaren in Nederland. Alleen Café Restaurant De Griek bestaat al ruim zestien jaar. “Ons restaurant heet De Griek, maar verder willen we vooral een restaurant zijn met een kaart met Griekse gerechten. Natuurlijk zie je her en der in het restaurant verwijzingen naar Griekenland, maar we doen dit subtiel en bescheiden. Wel echt Grieks zijn de gerechten op onze kaart. We gebruiken daarbij zoveel mogelijk authentieke Griekse ingrediënten. Kenmerkend is verder dat de gerechten puur en eerlijk zijn. Natuurlijk gaan we regelmatig terug naar Griekenland. We houden van lekker eten en doen daar regelmatig inspiratie op.”

Gastvrijheid voorop
De gasten van Café Restaurant De Griek vormen een gemêleerd publiek. Naast inwoners van Noord-Beveland weten ook veel Duitse en Belgische toeristen de kwaliteit van het restaurant te waarderen. Effie en Jiorgos willen hun gasten een gezellige avond bieden. Gastvrijheid staat hoog in het vaandel. Wie vooraf een drankje op het terras of aan de bar wil doen, is van harte welkom. “We schenken natuurlijk Griekse wijnen en hebben verder een drankenkaart zoals je in een restaurant mag verwachten. Verder houden we natuurlijk rekening met onze allerjongste gasten. We hebben voor hen diverse kindergerechten en kinderijsjes op de kaart staan.”

Categorieën:

Meer nieuws

Bekijk alle nieuwsberichten