17 april 2020

Bedrijvig – Duurzame technieken Walhout gedreven door passie voor de natuur

“Ik word gedreven door mijn passie voor de natuur. Door de aarde niet uit te putten, is de wereld straks ook nog leefbaar voor onze (klein)kinderen. Vanuit die gedachte begeleid ik particulieren en bedrijven bij het maken van slimme keuzes en het zetten van de eerste stappen richting een duurzame toekomst.”

Na een leven in de installatietechniek, maakte Jaap Walhout ruim zes jaar geleden de keuze om zich te focussen op duurzame technieken. Dit doet hij met zijn bedrijf DtW, Duurzame technieken Walhout. DtW is gevestigd in het hart van Zuid-Beveland. Het werkgebied beslaat heel Zeeland en de Zuid Hollandse eilanden.

Verduurzamen en energieverbruik verlagen
DtW is uw partner voor onder andere zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen. “Al deze installaties zijn erop gericht panden te verduurzamen en het energieverbruik te verlagen. Dat klinkt zó aantrekkelijk, dat veel mensen hier direct mee aan de slag willen gaan. Ik werk daar graag aan mee, maar wel op mijn manier”, legt Jaap uit. “In zee gaan met DtW betekent kiezen voor transparant zakendoen, eerlijke prijzen en een gegarandeerd goede installatie. Dat begint met een adviesgesprek. Want juist op het gebied van verduurzamen zijn niet alleen de juiste stappen belangrijk, maar óók de volgorde ervan.”

Hybride oplossing
Jaap legt uit dat er vaak gedacht wordt in de trant van alles of niets. Hij benadrukt dat met name bestaande bouw zich goed leent voor een hybride oplossing. “De combinatie van een warmtepomp met uw bestaande gasketel is een voorbeeld van zo’n hybride oplossing. De kosten liggen dan beduidend lager, terwijl de woningeigenaren toch al direct een mooie besparing op fossiele brandstoffen realiseren. Dat dit direct merkbaar is in de portemonnee, is mooi meegenomen.”

Altijd maatwerk
Iedere offerte die Jaap uitbrengt, is maatwerk. Hij houdt rekening met de specifieke situatie, vragen en wensen van de klant. “Ik streef ernaar altijd zaken als terugverdientijd, subsidie- en fiscale mogelijkheden inzichtelijk te maken. Ook dat is maatwerk. Zakelijke klanten adviseer ik hun eigen accountant te laten meekijken. Financiële tegenvallers zijn immers voor niemand leuk.”

Panden verduurzamen
Voor het realiseren van de installaties werkt DtW samen met een team van betrouwbare leveranciers en erkende installateurs. De lat ligt hoog. “De klant is koning. Dit betekent dat ik graag meedenk over oplossingen, zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Ook als die oplossingen minder voor de hand liggen. Daar sta ik voor.” Deze werkwijze valt bij steeds meer Zeeuwen in de smaak. DtW heeft inmiddels veel woningen en bedrijfspanden in Zeeland verduurzaamd.

Meer nieuws

Bekijk alle nieuwsberichten