20 april 2020

Bedrijvig – Bakkerij de Gangmaker opent in Kamperland

Iedereen die bakkerij De Gangmaker kent uit Kruiningen, Yerseke of Kapelle weet dat de kleur oranje prominent aanwezig is in de zaak. Ook in Kamperland zal het niet lang duren voordat inwoners en toeristen weten dat deze kleur synoniem is voor lekker vers en ambachtelijk brood en gebak. De bolussen van De Gangmaker zijn precies zo heerlijk zoet en plakkerig als een goede bolus moet zijn. En dan hebben we het nog niet over het smaakvolle, in eigen huis bereide, ijs.

Arjan de Vlieger en Colinda Bonte openen bakkerij De Gangmaker in de voormalige delicatessewinkel van Izaak de Regt, aan de Veerweg 38. Deze winkel sloot eind maart de deuren. Slijterij de Poorter, aan Veerweg 34, blijft uiteraard wel open. Arjan en Colina combineren hun ambachtelijke bakkerij met een gezellige lunchroom en postkantoor. Verder verkopen zij bonbons en vers Italiaans ijs, dat gegarandeerd in de smaak zal vallen. “We bakken ons brood en gebak iedere dag vers in onze bakkerij in Kruiningen. Daarna brengen we het naar de verschillende winkels. In onze lunchrooms verkopen we veel van de lekkernijen uit de bakkerij, belegde broodjes en natuurlijk onze ijsjes.”

Bekend en vertrouwd
Wie de winkel in Kamperland bezoekt, hoeft niet bang te zijn voor ‘vreemde gezichten’. Joyce, die al ruim zeventien jaar bij de delicatessenzaak werkte, wordt het gezicht van De Gangmaker. Op zaterdag zijn de weekendhulpen Susan en Demi u graag van dienst. Wie interesse heeft om in de bakkerij/lunchroom aan de slag te gaan, is van harte welkom om te solliciteren. “We geven de zaak onze eigen uitstraling. Wel hebben we besloten ons assortiment iets te verruimen en ook kaas, vleeswaren en salades te verkopen. Mensen van het dorp zijn dit nu eenmaal zo gewend en het sluit goed aan bij ons assortiment.”

Dorpse gevoel
Over de locatie, middenin Kamperland, zijn Arjan en Colinda enthousiast. “We hopen dat we bezoekers weer meer het dorp in kunnen trekken. In het pand naast ons is nog ruimte, dus wie staat er ondernemer op om het vers aanbod compleet te maken. Zelf genieten we van ondernemen op een dorp. Het is vaak wat persoonlijker. Dat spreekt ons aan. Ook onze service is persoonlijk en gemoedelijk. We luisteren graag naar de wensen van onze klanten.”

Aanbiedingen
De periode waarin de winkel opent, maakt het niet mogelijk een groot openingsfeest te organiseren. Ongetwijfeld trakteren Arjan en Colinda op een aantrekkelijke openingsaanbieding. Andere aanbiedingen staan telkens in het ‘gele krantje’. “We hopen dat we een vertrouwde naam worden in Kamperland. Voor vers brood, lekker gebak en onze huisgemaakte bonbons. En ons Italiaanse ijs? Dat is een goede reden om op een mooie zomerse avond nog eens een extra blokje om te doen.”

Meer nieuws

Bekijk alle nieuwsberichten